Det kinesiske redningsteamet dro til utlandet og spilte sin rolle i den internasjonale redningen

Det kinesiske redningsteamet dro til utlandet og spilte sin rolle i den internasjonale redningen1

Mens det innenlandske nødredningsteamet rettet ut mekanismen og forvandlet seg selv, dro det kinesiske redningsteamet til utlandet og spilte sin rolle i den internasjonale redningen.

I mars 2019 ble tre land i Sørøst-Afrika, Mosambik, Zimbabwe og Malawi, rammet av den tropiske syklonen idai.Alvorlige flom, jordskred og elvebrudd forårsaket av stormer og kraftig nedbør førte til store skader og tap av eiendom.

Etter godkjenning sendte beredskapsdepartementet 65 medlemmer av det kinesiske redningsteamet til katastrofeområdet med 20 tonn redningsutstyr og forsyninger for søk og redning, kommunikasjon og medisinsk behandling. Det kinesiske redningsteamet var det første internasjonale redningsteamet som nådde katastrofeområdet.

I oktober i år besto det kinesiske redningsteamet og det internasjonale redningsteamet i Kina vurderingen og retestingen av FNs internasjonale tunge redningsteam, noe som gjorde Kina til det første landet i Asia som har to internasjonale tunge redningsteam.

Kinas internasjonale redningsteam, som deltok i evalueringen sammen med det kinesiske redningsteamet, ble etablert i 2001.I jordskjelvet i Nepal i 2015 var det det første ikke-sertifiserte internasjonale tunge redningsteamet som nådde katastrofeområdet i Nepal, og det første internasjonale redningsteamet som reddet overlevende, med totalt 2 overlevende reddet.

"Det internasjonale redningsteamet i Kina besto retesten, og det kinesiske redningsteamet besto den første testen.De er en svært viktig ressurs for det internasjonale redningssystemet.«Ramesh rajashim khan, representant for FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender.

Sosiale nødredningsstyrker er også gradvis standardisert ledelse, entusiasmen for å delta i redningen fortsetter å stige, spesielt i redningen av noen store naturkatastrofer, et stort antall sosiale krefter og det nasjonale omfattende brannredningsteamet og andre profesjonelle nødredningsteam å utfylle hverandre.

I 2019 arrangerte beredskapsdepartementet landets første kompetansekonkurranse for sosiale redningsstyrker. Lag som vinner de tre øverste plassene i den nasjonale konkurransen kan delta i nødredningsarbeidet av katastrofer og ulykker over hele landet.


Innleggstid: 05-apr-2020